Mästare igår och idag

Det finns många greyhounds som har lämnat sina spår i hundkapplöpningsvärlden. Vissa har uppmärksammats för sin otroliga snabbhet, medan andra har lyckats bäst genom att vara fruktansvärt intelligenta och överlista sina motståndare. Främst handlar det dock förvisso om just snabbheten, eftersom målet med hundkapplöpningstävlingarna är att hunden ska komma så fort i mål som möjligt.

Race of Champions

Razldazl Rioga och Cash Dream är bara två av de hundar som är värda att nämna. Dessa hundar blev vinnare under år 2009 och 2012 i den prestigefulla tävlingen Race of Champions. Denna tävling anordnas årligen i England och ses idag vara det största välgörenhetseventet i sin kategori.

Välgörenhetseventet har idag blivit otroligt stort och människor från hela världen kommer dit för att delta. Här är det inte enbart hundkapplöpning som erbjuds, även om detta är den största fokuseringspunkten. Som besökare har du möjlighet att titta på de tävlande, ta del av en livesändning från Radio Kerry, låta barnen få en ansiktsmålning eller varför inte titta på tävlingen som utgör den bäst klädda kvinnan på plats?

Är man med och tävlar med sin hund väntar naturligtvis även mycket spänning och nervositet. Vinnare får nämligen ta del av 15,000 euro.

Vinnare genom åren

Race of Champions är ett relativt nystartat event som ännu bara varit med 10 år i branschen. Trots det är det tydligt att populariteten kring eventet växer sig större för varje år som går och vi är säkra på att framtiden bara bådar gott. En del av eventets framgång har naturligtvis med att hundkapplöpning i England är troligt stort, men även de höga vinstpengarna och lockar människor. Sanningen är att beloppet som vinnarna får ta del av är det största i denna typ av kapplöpning.

 • 2008 – Melodys Pat
 • 2009 – Cash Dream
 • 2010 – Beaming Dilemma
 • 2011 – Deerfield Music
 • 2012 – Razldazl Rioga
 • 2013 – Farloe Trent
 • 2014 – Sidarian Blaze
 • 2015 – Rural Hawaii
 • 2016 – Paradise Maverick
 • 2017 – Killinan Rosie
 • 2018 – Clonbrien Hero

Svensk mästare

När vi talar om mästare inom greyhound racing och hundkapplöpning kan vi självklart inte utesluta en svensk mästarinna. Leonora är greyhounden som tog hem första vinsten i SM 2018 och blev således även svensk mästare.

Historien bakom Leonora är egentligen inte speciellt komplicerad. Hunden kommer från en kull där även hennes bror var med och deltog i SM-finalen och både hennes mamma och hennes pappa har varit mycket delaktiga och aktiva inom just hundkapplöpning. Av denna anledning kan man säga att Leonora alltid har haft mycket goda förutsättningar för att kunna lyckas på banan, men det är inte bara arvet som ligger bakom Leonoras goda resultat. Det krävs mycket träning och förberedelse för att en hund ska lyckas så bra som Leonora gjorde.

Det var på Åkers kanal i Åkersberga som SM-tävlingen ägde rum. Leonora sprang som hon aldrig hade sprungit förut och trots att hon bara är två år gammal, så imponerade hos stort i både kvartsfinalen, semifinalen och den slutgiltiga finalen som kallas för lopp 12.

Även om Leonora kammade hem guldet för SM-finalen så resulterade detta inte i några större summor pengar. Ägarna unnade dock sin hund en riktig härlig måltid och här bjöds på leverpastej med grädde som vinstmål.